El ple municipal de Sallent rebutja la moció per rescindir el contracte de l’Eternal Running

200

Més de 12.000 euros és el que ha costat a l’Ajuntament de Sallent fer el Circuit Eternal Running l’any 2015. Una suma de diners molt alta que ha fet que l’oposició posés en dubte si és necessari fer-ne una altre edició. De moment, però, el consistori té un contracte de tres anys amb l’empresa organitzadora, el grup empresarial C de P La Organizadora. A aquest problema se li suma el fet que cada any el cànon que ha de pagar l’Ajuntament de base és més alt – l’any 2105 l’import era de 7.260€, el 2016 serà de 9.680€, i el 2017 de 12.100€ – i després se li sumen els costos dels serveis que presta el consistori.

És per aquest motiu que el grup municipal d’Esquerra Republicana de Sallent va presentar una moció al ple de dimecres per rescindir el contracte amb l’empresa que ho organitza, ja que, a més, el circuit “no ha complert els objectius que es proposava”, afirmen. La formació política va remarcar que “no és que no estiguin d’acord amb la cursa sinó amb la gestió”, ja que en el seu moment l’equip de govern va dir que ajudaria a fomentar el turisme i el comerç de Sallent i “no va ser així”. A més, denuncien la falta d’esportivitat del lema del circuit, que deia “si llegas seràs invencible, sinó habrás fracasado”.

Carles Pascuet, del grup municipal d’Esquerra Republicana, ens explica els motius de la moció:

Pascuet també va posar en dubte la credibilitat de l’empresa organitzadora ja que, afirma, “diuen que van venir més de 4 mil persones i se’n podien contar 800 entre el públic i els assistents”.

D’altra banda, Albert Junyent, del grup municipal de la CUP, va proposar destinar la suma de diners de l’Eternal Running a les festes que ja se celebren a Sallent. El motiu, segons explica, és per “fer-ho més potent“.

Per la seva part, el regidor d’esports, Jonatan Caro, es va defensar argumentant que la repercussió mediàtica de l’esdeveniment va ser molt important i que el circuit va agradar molt als participants. Tanmateix, Caro accepta que l’esdeveniment no va donar el dinamisme econòmic que esperaven però afirma que no es volen rendir.

La moció va ser rebutjada per 7 vots en contra, els de l’equip de govern, i 6 a favor, d’Esquerra i la CUP.

Text íntegre de la moció que va presentar ERC de Sallent. L'import per l'any  2016 és erroni. Al ple municipal el van rectificar i s'eleva a 9.680€. Font: Facebook d'ERC Sallent.
Text íntegre de la moció que va presentar ERC de Sallent. L’import per l’any 2016 és erroni. Al ple municipal el van rectificar i s’eleva a 9.680€. Font: Facebook d’ERC Sallent.