El Ple Municipal de Sallent rebutja la moció de retirar els pins d’or

223

La CUP de Sallent va denunciar el passat desembre a les xarxes socials que el pin amb l’escut de Sallent amb el qual l’Ajuntament obsequia als nous regidors és d’or massís de 18 quirats. Segons la factura dels pins encarregats, cadascun té un cost de 190 euros + IVA. Se’n van encarregar cinc, un per a cada nou regidor, i la factura ha ascendit a 1.149,50 euros.

Albert Junyent va declarar en aquell moment a Ràdio Sallent i Ona Bages que sabien que existien aquests pins, però pensaven que “eren de xavalla i que no tenien cap valor”. També proposen “deixar de fer els pins”, ja que, afegeix, “els regidors no cal que rebin obsequis pagats amb diners públics”.

Però la indignació del partit no va acabar aquí, sinó que ho han portat al ple municipal de dimecres, on han demanat a l’equip de govern que es deixi d’obsequiar als regidors amb aquest pin d’or.

La CUP reconeix que en números absoluts el cost “potser no és gaire”, però argumentava la seva decisió d’entrar una moció en el ple de dimecres perquè, no es necessita cap distinció per reconeixer la feina que fan els regidors i, afegeixen “encara més quan tots els càrrecs electes ja reben una retribució econòmica de l’Ajuntament de Sallent”.

Èlia Torrescasana, regidora per la CUP, explica els seus motius:

La moció ha estat rebutjada per 11 vots en contra i 2 a favor, els de la CUP. Miquel Estruch, regidor d’Esquerra Republicana, argumenta que des del seu partit no ho troben malament. I, afegeix, que a ell li “honra estar a l’Ajuntament, per tant que la institució decideixi fer aquest obsequi és un honor”. Per la seva part creu que hi ha d’haver un reconeixement, però podria ser d’un altre material.

Pel que fa a l’equip de Govern, David Saldoni ha explicat que la tradició de fer un pin d’or de 18 quirats va començar el 2009, amb la commemoració dels 30 anys d’Ajuntaments democràtics. Saldoni, a més, afirma que “aquesta moció s’ha de presentar a la següent legislatura perquè els afectarà a ells”.

L’alcalde de Sallent ho explica:

Els cupaires també van apuntar que ells no acceptarien la insígnia i l’alcalde del municipi els va respondre que “els que sobrin quedaran en reserva”.