L’Ajuntament de Santpedor ajorna la pròrroga del contracte dels Gallerets fins després de vacances

169

La pluja de crítiques i retrets de l’oposició va fer que el ple de Santpedor d’ahir acabés amb la retirada de l’únic punt del dia: la pròrroga del contracte amb l’empresa per la gestió de l’escola bressol Els Gallarets. Les principals queixes van ser a la mala organització del ple perquè, segons els partits de l’oposició, tots els documents es van preparar a última hora i a corre-cuita.

El ple extraordinari que es va celebrar ahir, 30 de juliol, a Santpedor només tenia un únic punt: prorrogar un any el contracte amb l’empresa que gestiona l’escola bressol els Gallarets. L’aprovació de l’acord, però, es va trobar de front amb l’oposició que va criticar durament com s’havia preparat el ple. De fet, va començar tres quarts d’hora tard perquè faltava adjuntar l’informe de secretaria a l’expedient. Des de l’equip de govern, però, van explicar que “el document ja estava signat encara que no estigués adjuntat i van acabar-lo entregant a última hora perquè volien que l’oposició també el tingués”.

Vista la mala rebuda de l’acord, Esquerra Republicana, que governa amb Junts per Santpedor, va decidir posposar la votació fins després de les vacances d’agost. Tot i això, l’equip de govern també va defensar que van voler dur al ple la pròrroga del contracte de gestió de l’escola Els Gallarets després de les eleccions perquè així es podria debatre amb els partits que tindran representació els pròxims quatre anys i no s’ho trobessin fet. De fet, Agustí Comas, va explicar durant el ple que “podrien haver obert una licitació durant l’últim mandat perquè eren majoria absoluta, però creien que fer-ho ara era la millor manera amb unes eleccions pel mig”. Per la seva part, l’Alcalde de Santpedor, Xavier Codina va explicar que van decidir posposar el ple per poder escoltar totes les veus i consensuar millor la gestió dels Gallarets.

Xavier Codina, alcalde de Santpedor

Durant el ple, CUP, Progrés Municipal i Santpedor en comú Podem van picar el crostó a Esquerra Republicana i Junts per Santpedor per haver enviat els documents previs al ple amb poc marge de temps i, també, d’haver convocat el ple amb només una setmana d’antelació.

Les crítiques més dures van venir de la CUP que abans del ple ja havia sol·licitat que es posposés la votació de la gestió de l’escola Els Gallarets fins que, expliquen, “es corregís la fonamentació jurídica” de la proposta d’acord del ple. A més, el líder de la CUP Santpedor, Aniol Vila, va explicar després del ple que hi havia documents “que s’havien preparat poques hores abans que es celebrés”.

Aniol Vila, líder de la CUP Santpedor

Des de Progrés Municipal van recalcar que el ple no estava ben preparat. Els seus representants, a més, al ser novells al ple, es movien per sensacions i Ferran Tarazona, líder del partit, va explicar que “després d’avui les sensacions són una mica negatives envers a l’equip de govern”. Tot i això, van valorar positivament que es decidís prorrogar la decisió sobre la gestió dels Gallarets per permetre que tots els partits “juguessin amb igualtat de condicions”.

Ferran Tarazona, líder de Progrés Municipal

Per part de Santpedor en comú Podem, Jesús Puig, el seu representant al ple, va explicar que el seu partit anava a abstenir-se en la votació, però després de l’exposició dels cupaires van decidir votar en contra. Al final, però, el punt del dia es va retirar i Puig va aprofitar per explicar que l’objectiu hauria de ser municipalitzar l’escola bressol.

Jesús Puig, líder de Santpedor en comú Podem