El ple de Santpedor fa costat als pensionistes i als presos polítics

134
Representant de la Plataforma de Pensionistes de Santpedor
Representant de la Plataforma de Pensionistes de Santpedor

Tots els grups polítics van votar a favor d’una moció presentada Plataforma de pensionistes i jubilats i de suport a la gent gran de Santpedor a favor de la revalorització de les pensions

El ple municipal de Santpedor va aprovar aquesta setmana una moció de suport als pensionistes. La presentava la Plataforma de pensionistes i jubilats i de suport a la gent gran de Santpedor i va obtenir el suport unànime de tots els grups polítics del consistori. En el text, es defensa la revalorització de les pensions molt més enllà del 0,25% que ha decretat el Govern espanyol als pressupostos del 2018. Una petició que ve donada pel fet que el 0,25% està lluny de compensar ni tan sols l’increment de l’IPC (Índex de Preus de Consum) que a Espanya s’estima que s’enfili un 1,4% al 2018.

Un representant del col·lectiu pensionista va fer la següent valoració al mateix ple un cop aprovada la moció:

L’increment mínim de les pensions ha provocat onades massives de protesta a ciutats i pobles de tot l’estat. A Santpedor, la Plataforma de pensionistes i jubilats i de suport a la gent gran de Santpedor es concentra cada dilluns a les 12h davant l’Ajuntament en senyal de protesta, i tenen previst participar dilluns que ve d’una concentració més gran convocada a les 18h davant l’INS a Manresa.

Moció de defensa als presos polítics

El ple també va aprovar una altra moció, en aquest cas de defensa dels presos polítics i denúncia de la persecució judicial de l’estat en què s’exigeix l’alliberament immediat dels consellers i líders socials empresonats, així com facilitar el retorn amb garanties jurídiques dels polítics exiliats. La moció es va aprovar amb els vots favorables de PDeCAT i ERC i l’abstenció de la representant de Progrés Municipal.