Recolzar la vaga de fam dels presos polítics i exigir millores a la línia R4 de Renfe, van ser les dues reivindicacions que els grups polítics van fer ahir al ple de Santpedor

El ple municipal de Santpedor va aprovar ahir una moció de suport a la vaga de fam dels presos polítics. Una vaga de fam que van iniciar ara fa deu dies Jordi Sánchez i Jordi Turull, i a la qual es van adherir dos dies més tard els ex consellers Quim Forn i Josep Rull.

La moció la va presentar com a assumpte sobrevingut el Partit Demòcrata de Santpedor. El portaveu del partit, Antoni Puiggròs, va subratllar que la vaga de fam és una opció de protesta “personal i arriscada per la qual cal molta fermesa” que els presos han decidit emprendre per la “injusta tensió judicial a què estan sotmesos”.

La moció també la va subscriure l’equip de govern, format pels 8 regidors d’Esquerra Republicana. L’alcalde, Xavier Codina, va destacar les “greus conseqüències que la vaga de fam pot tenir a la salut dels presos”.

L’altre grup present al ple, Progrés Municipal, es va abstenir i va fer una crida als governs català i espanyol perquè mostrin “verdadera voluntat política” per arribar a una solució dialogada al conflicte.

Moció per exigir millores a la línia R4 de Rodalies Renfe

El ple també va aprovar, per unanimitat, una altra moció reivindicativa. En aquest cas per exigir al Govern espanyol que posi al dia les infraestructures de Rodalies Renfe a la línia R4 entre Manresa i Barcelona. Una moció que han aprovat gairebé tots els ajuntaments de la comarca després del tràgic accident de tren a Vacarisses que va acabar amb un mort ara fa pocs dies.