L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages celebrava ahir el ple de març per aprovar, entre altres, 3 mocions conjuntes entre tots els partits que tenen representació al poble.
Una d’elles és la moció per a l’adhesió a la xarxa de memòria i prevenció del ‘Feixisme mai més’, una idea impulsada per la regidora d’Ensenyament, Mònica Cruz, que casa amb un projecte que ja està duent a terme l’institut Gerbert d’Aurillac amb l’Amical de Mathausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya. La Daniela Reyes i l’Ester Abadias, de 1r de batxillerat del Gerbert d’Aurillac, ens ho explicaven a l’Infoescoles de febrer.

L’aprovació de la moció permetrà també dur a terme xerrades de formació i divulgació a l’institut i obertes al poble i també ajudar de forma econòmica als estudiants perquè puguin fer la visita a Mathausen.
Així ho explicava el regidor de Cultura i portaveu de Gent fent Poble, Xavier Racero.

Les altres 2 mocions presentades conjuntament van ser reivindicar l’acollida de refugiats i per un acolliment digne dels que arriben a Catalunya i l’altra per instar al Parlament i a l’Estat, una sobirania energètica justa econòmicament per a tothom, lliure d’oligopolis i sostenible. En aquest sentit, tots els regidors felicitaven la ben entesa per acordar les 3 mocions i que fossin al gust de tots els grups municipals.

El ple va desestimar el canvi de nom del grup municipal de Convergència a PDeCAT, al·legant a un informe del secretari on exposa que és il·legal canviar el nom un cop el grup municipal ja ha estat votat i ja forma part del ple. En aquest sentit doncs, la denominació del grup municipal continuarà sent de Convergència i Unió.