El ple de Sant Fruitós mostra suport a l’activitat minera del Bages

202

Els grups municipals de Gent fent Poble, PSC i CIU a Sant Fruitós presentaven al ple de dimecres una moció en suport a l’activitat minera dels municipis del Bages.

Els treballadors d’Iberpotash i sindicalistes de la CGT van alertar a principis de mes en una concentració a Barcelona, que Iberpotash no tindria a punt les infraestructures per traslladar l’activitat de Sallent a Súria abans de juliol, tal com mana fer una sentència judicial del 2015. Afegien que si no es prorrogava la data, els seus llocs de feina perillaven.

Seguint el fil, i com d’altres municipis han fet, el portaveu de Gent fent Poble a Sant Fruitós, Xavier Racero, presentava la moció de suport.

El portaveu del PSC al municipi, Tomàs Casero, expressava el seu vot favorable i la importància econòmica que té l’activitat minera a la comarca.

La portaveu del grup municipal de CiU, Mercè Casals, manifestava la complexitat i delicadesa del tema. També va animar a participar en una concentració que es farà al maig, per donar suport als treballadors.

El Consell Comarcal del Bages també va aprovar una moció que posa de manifest “la necessitat que l’activitat minera als municipis de Sallent, Súria, Balsareny i Cardona es desenvolupi de manera sostenible i respectuosa amb la normativa mediambiental i s’assumeixin els costos derivats”. En aquest sentit, el membre del grup municipal d’Esquerra, David Uró, expressava la seva disconformitat amb la moció que es presentava dimecres al ple.

La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU i GfP i l’abstenció d’Esquerra.