Sant Fruitós debatarà avui els Pressupostos i Ordenances fiscals de cara al 2019. Es fa en un ple extraordinari, a les 7 de la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El ple comptarà, doncs, amb dos punts a l’ordre del dia: l’aprovació del projecte de pressupost general de l’exercici del 2019 i la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals.

El regidor d’Economia i Hisenda, Xavier Racero, diu que la proposta baixa l’IBI urbà i el rústic, congela els impostos i les taxes i, en alguns casos, fins i tot els baixa i bonifica.

També afegeix que els pressupostos apostaran per la inversió i per a generar recursos propis des de l’ajuntament. I que també s’hi reflexa que l’índex d’endeutament amb el sector privat actualment és zero.

El projecte pel 2018 comptava amb la rebaixa de l’IBI, la supressió de la taxa de guals o la bonificació del 100% per llicències d’obres per donar d’alta habitatges d’ús turístic. També la creació d’un Casal de Joves i diferents obres de millora als barris del municipi (com són les Brucardes o La Rosaleda) i les reformes previstes al camp de futbol municipal, que es fan per fases per no aturar l’activitat esportiva.