El ple de Sant Fruitós aprova una moció per l’alliberament dels presos polítics

145
Alguns dels polítics empresonats sobre els quals pesen càrrecs de sedició i rebelió FOTO.EL MON
Alguns dels polítics empresonats sobre els quals pesen càrrecs de sedició i rebelió FOTO.EL MON

ERC, CiU i Gent Fent Poble van presentar de forma conjunta una moció de rebuig a les penes de presó que es demanen pels polítics i representants socials catalans. El PSC va votar-hi en contra

El ple de Sant Fruitós va aprovar ahir una moció de suport als presos polítics, en què se n’exigeix l’alliberament. Va ser un acord sobrevingut poques hores abans del ple, promogut per Esquerra Republicana, Convergència i Unió i Gent Fent Poble.

El text fa explícit el rebuig dels grups signants a les peticions de presó que pesen sobre alguns representants polítics i socials, i n’exigeix l’absolució. Així com també denuncia la manca de separació de poders a l’estat espanyol i la manipulació del relat públic per crear una realitat de violència. Ho va llegir la portaveu de CiU Mercè Casals:

 

Hi va votar en contra el PSC. EL portaveu, Tomas Casero va dir que el text estava farcit de mitges veritats, que lo de l’u d’octubre de 2017 no va ser un referèndum i que els empresonats sí que van cometre delictes:

 

La portaveu d’Esquerra Republicana al poble, Àdria Mazcuñan, va replicar que no hi ha cap motiu perquè els representants polítics i socials siguin a la presó, i que ningú els tornarà l’any de vida entre reixes que ja han perdut.

 

La moció, que es limita a deixar palès el rebuig dels grups signants a l’existència de presos polítics, es traslladarà ara als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, del Congrés Espanyol i del Parlament Europeu. També a la oficina de l’alt comissionat de la ONU pels drets humans, així com a l’ACM i a l’AMI.