Des del 2001 el poble tenia entre cella i cella crear una nova residència després que la vella quedés obsoleta. Ara, segons l’equip de govern, a finals d’aquest any o a principis el 2022 començaran les obres.

Amb el projecte sobre de la taula, de l’antic equip de govern liderat per Junts per Sallent amb David Saldoni al capdavant, els grups municipals s’han posat d’acord en l’aprovació del nou projecte. El nou edifici tindrà un cost de 6.129.000 euros. Aquí s’hi han d’afegir 200.000 per la part exterior (Jardí, pati…) i 614.000 per a la planta tercera i tot això suma un total de 9.950.000 euros. A més també s’aprofitarà material immobiliari de la residència i es passarà de tenir 53 places a 90.

Ara, es vol que la residència es construeixi amb 2.000.000 d’euros de crèdit i 1 milió de romament existent, ja que asseguren que l’ens no pot assumir el 100% del projecte. Arran de les crítiques d’haver utilitzat un projecte anterioir el regidor d’urbanisme, Miquel Estruch, explicava que qualsevol altre canvi hagués suposat pèrdua de temps.

Altres diners també han sortit de diferents subhastes de pisos a Barcelona. L’ens tenia en propietat dos que ha posat a la venda i també un altre que es vol vendre, directament, a l’Ajuntament de Barcelona. Per altra banda, també es vol deixar el projecte en mans externes i sempre amb un màxim control públic a l’usuari, per hipotecar el menys possible al poble.

Des de Junts per Sallent el líder a l’oposició, David Saldoni, va fer un repassar de tots els entrebancs que van patir en la seva legislatura per poder crear la residència. Saldoni assegura que durant els últims es van fer molts canvis i modificacions per poder construir una residència segura, un projecte que es va debatre en diferents plens, “principalment per la possible inundabilitat”. Saldoni, a més, va assegurar que aquell espai tenia al voltant grans zones, com el parc o la Torre del Gas.

Des de Fem Poble van assegurar que s’ha perdut un any i mig amb tràmits i nous projectes que al final no s’han arribat a complir. D’altra banda, el grup a l’oposició demanen un finançament ètic i adaptar la residència a l’actual pandèmia. El regidor de Fem Poble Guillem Cabra assegura que des de fa vint anys la Residència està obre de la taula.

A tot això, i amb alguns retrets per part dels grups, tots van estar d’acord en la construcció de la residència i es van comprometre a treballar conjuntament per fer-la possible.