Neix el pla de Joventut de Sant Vicenç de Castellet

169

L’Ajuntament de Sant Vicenç aprova el Pla Local de 2021 – 2024. El pla ja incorporava una diagnosi feta durant el 2018 on hi van participar diferents joves del municipi.

Ara, s’ha acabat de reformular amb el “Taller d’elaboració de plans locals de joventut”, una eina de suport per a redactar un nou Pla Local de Joventut que ja porta temps a sobre de la taula. De fet, durant el 2018 es va realitzar la diagnosi on també hi va participar el jovent del poble. La regidora de Juventud, Giselia Pasqual explica el pla a Ona Bages. 

El pla està enfocat en tres eixos principals on hi ha: “Jove, empodera’t”, on es treballa educació, ocupació i salut; “Jove, conviu”, que tracta participació i la igualtat i finalment l’eix anomenat “Jove, gaudeix”, on s’ubiquen les propostes d’oci, lleure, cultura, i esports. Algunes accions, però, que ja funcionen al municipi han tingut continuïtat. Aquest Pla també conté projectes o accions que engloben altres accions més concretes i específiques que es poden anar preveient amb el temps i decidir si finalment fer-les d’una manera o d’una altra depenent de la situació. A tot això, també incorporen els Àngels de nit. 

 

Aquest pla ha estat elaborat per la dinamitzadora del casal del joves, formada pel recurs de la Diputació de Barcelona.