La cloenda d’ahir a la Barcelona Wine Week va ser l’entrega de premis de la Guia de Vins de la Vanguardia 2022. Tot i que ja es coneixen els guanyadors, l’entrega de premis va servir per comprovar el reconeixement que els cellers del Pla de Bages han tingut a la feina feta els últims anys.  Per exemple, Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, va rebre el premi al lideratge enològic. 

També ha vist recompensada la seva feina un dels cellers més emblemàtics del Pla de Bages. Abadal ha tingut el premi a la Identitat Vinícola amb l’Abadal Arboset, un vi fet amb vinyes de 80 anys de 10 varietats ancestrals que s’han conservat en una petita vinya de la Vall del Flaquer. Cristian Carner director comercial del celler ens donava detalls d’aquest vi.

Abadal també ha rebut el premi a la Creativitat ple Dolç de Flama, el vi bullit fet a partir de vi ranci d’entre 40 i 70 anys d’envelliment en bota. Un altre celler que ha sortit premiat de la BWW és el Celler Entrebosc, els de Castellfollit del Boix van rebre el guardó Joves Talents. La Barcelona Wine Week ha tancat la segona edició d’aquest certamen, el més gran del sector vinícola de tot l’estat. La DO Pla de Bages hi ha participat amb 10 dels 16 cellers del territori.