Ja fa un any que el camí d’accés a Sant Benet està tallat al trànsit a causa d’una esllavisada. Si bé en un primer moment, l’equio de govern local de Sant Fruitós va estimar que es reobriria aviat i s’iniciarien les obres de seguida, la realitat ha estat una altra. La calçada està neta, si, però el perill d’un nou desprendiment és molt alt.

Així, el PDeCAT de Sant Fruitós ha emès un comunicat demanat “rigor en les afirmacions que fa el govern municipal (format per Gent Fent Poble i PSC) i més diligència en les actuacions que són importants pel municipi”. Asseguren que la carretera tallada al trànsit obliga accedir a Sant Benet a través del municipi de Navarcles i que, justament, Món Sant Benet és un “complex que acull diverses activitats econòmiques, culturals, de salut i turístiques”, i que això recull molts visitants. Per tant, consideren “impersonable” que l’accés al complet porti més d’un any tallat, ja que perjudica tant a Sant Fruitós com a l’empresa. És per aquest motiu que afirmen que el govern santfruitosenc “no ha sabut gestionar correctament el tema”.

De fet, des del PDeCAT remarquen que pocs dies després de l’esllavissada, des de l’ajuntament s’enviava un missatge als mitjans d’informació de la comarca assegurant que aquest camí estaria obert en pocs dies, però res més lluny de la realitat. Actualment el camí segueix tallat i els vehicles han d’anar fins a la població veïna de Navarcles per poder accedir al complex de Món Sant Benet. La darrera previsió feta pel govern municipal data del mes de setembre de 2017 i llavors s’assegurava que en els primers dies del mes d’octubre de 2017 s’iniciarien les obres i que aquestes tindrien una durada de tres o quatre mesos, “una afirmació que tampoc s’ha complert”.

Tot i així, coincidint amb el primer any del tancament al trànsit, l’ajuntament ha anunciat que s’iniciaran les obres del camí d’accés. La nova data d’obertura és el juliol d’aquest any, després que els operaris prenguin les mesures per a evitar que el desprendiment de roques torni a passar. Així, Sant Fruitós posa en marxa un projecte per protegir de talusos, amb una malla d’alta resistència i una barrera dinàmica a la part superior d’aquest talús per garantir-ne l’estabilitat.