El PDeCAT demana que es declari Alfred Figueras Santfruitosenc Il·lustre

98

El Grup Municipal del PDeCAT a Sant Fruitós de Bages ha traslladat una petició formal a l’Ajuntament per tal que s’iniciï d’ofici l’expedient i els tràmits necessaris per a l’atorgament de la distinció de Santfruitosenc il·lustre al pintor nascut a Sant Fruitós, Alfred Figueres Sanmartí, per la seva trajectòria pictòrica.

La petició es fa, justament, l’any que el municipi celebra el 120è aniversari del seu naixement amb diferents actes i activitats adreçades a donar a conèixer la seva vida i obra, el primer d’ells durant la Festa Major d’hivern -així com l’exposició de la seva obra que es troba a la biblioteca municipal fins el 24 de febrer i l’edició del calendari de pared dedicat a ell.

Alfred Figueras va ser un artista singular de la pintura catalana, de formació noucentista, amb influències dels mestres francesos com Cézannne i Matisse. La seva obra és extensa en diferents ambients i cultures, que el dugué a viatjar a diferents llocs de la península hi ha Algèria i Marroc, s’han fet llibres i diferents exposicions arreu del territori i a l’estranger. És per aquest motiu que els demòcrates demanen la distinció pel pintor.