Les empreses podran edificar en el pàrquing municipal del costat del Paidos

120
Pàrquing municipal de davant del Paidos, març 2016

El ple de Sant Fruitós de Bages va aprovar dijous passat fer una modificació puntual de planejament per modificar els usos del terreny del costat del Paidos, de l’avinguda Girona,  que actualment funciona com a pàrquing municipal. La modificació es feia perquè el terreny passi a ser de promoció econòmica i s’hi puguin instal·lar empreses de serveis i oficines, en cap cas fàbriques.

El terreny on es troba ara el pàrquing, va ser expropiat per 1.8 milions d’euros l’any 2011 per una sentència judicial. L’equip de govern, format per Gent fent Poble i PSC, defensava al ple que ara mateix s’estan infravalorant les capacitats del terreny pel preu que se’n va pagar en el seu moment.

El terreny es podia fer servir per construir-hi una escola, però l’equip de govern, com també el partit d’Esquerra Republicana, entenien que no era una necessitat perquè el poble compta amb una escola consolidada com és Monsenyor Gibert i si es necessitessin més places es podrien ampliar les línies de l’escola El Pla del Puig. És per això que l’equip de Govern presentava la proposta de modificació d’usos del terreny perquè sigui un sòl per a empreses corporatives o oficines.

El regidor d’Esquerra Republicana a Sant Fruitós de Bages, David Uró, va explicar que estaven d’acord amb la proposta però que desconeixien el com es volia fer perquè no havien accedit al projecte.

Per la seva banda, el grup municipal de Convergència i Unió sí que va tenir accés a l’informe del projecte. El regidor de CiU a Sant Fruitós de Bages, Roger Grandia, va exposar tot un seguit de neguits pel que feia a la presentació d’aquell projecte. Entre aquests, un dels neguits era el de mobilitat i va proposar que es fes un estudi de la mobilitat per avaluar el trànsit i la necessitat d’un pàrquing en aquella zona, encara que la normativa no ho exigeixi.

Un altre dubte per part de CiU era si es podia confirmar que se’n faria un de nou a la zona tal com va avançar l’alcalde Batanés a la presentació de la moció del punt de la modificació puntual.

La proposta de modificació es fa en el Pla General d’Ordenació Urbanística vigent (PGOU). D’altra banda, hi ha una comissió mixta formada per ciutadans i ajuntament que vetlla pel nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, l’anomenat POUM. Segons Grandia, la proposta es va portar a ple sense parlar abans amb la comissió que treballa pel nou POUM i considerava que s’havien d’evitar fer modificacions al pla general i permetre elaborar el nou POUM amb totes les modificacions treballant amb la comissió. L’alcalde Joan Carles Batanés li va recordar que s’havia arribat entre tots al compromís de fer el POUM però sense que això signifiqués “aturar la normal evolució del nostre poble, a fi de no encallar el seu desenvolupament”.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor de Gent Fent Poble i PSC, l’abstenció d’Esquerra republicana i els vots en contra de Convergència i Unió.