Un primer ple municipal de l’any tranquil i amb consens aprova la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) del Parc Frances Viñas, tots els grups polítics han estat d’acord en potenciar la conservació de l’emblemàtic parc de Moià, que a més a més, des de l’esclat de la pandèmia ha vist potenciat el seu paper com a punt de trobada dels moianesos i espai on dur a terme activitats culturals. Sebastià Ferrer Regidor de Via Pública i Mobilitat explicava que aquest és només un primer pas per a la conservació del Parc.

 

Des dels grups a l’oposició han donat suport a la declaració de BCIL, escoltem Maria Tarter de Junts.

 

Des de Capgirem Moià Eduard Altarriba aprofitava l’avinentesa per demanar la protecció i declaració de BCIL del patrimoni industrial del poble.

 

La declaració de BCIL ha estat aprovada per unanimitat amb els vots d’Ara Moià, Junts, Capgirem Moià i el PSC.

El primer Ple municipal de la capital del Moianès també ha servit per donar a conèixer la represa del projecte de l’Aparcament de la Plaça del CAP. Actualment, es troba en exposició pública després de quedar el projecte aturat l’any 2011. Dionís Guiteras, alcalde de Moià, recordava el tràgic recorregut de l’obra projectada per l’alcalde Josep Montràs.

 

Els grups de l’oposició també han fet costat a l’equip de govern en aquest projecte, Montse Girbau de Junts n’era un exemple.

 

Ara el projecte es troba en exposició pública durant 30 dies hàbils per si algun veí vol presentar millores o al·legacions al projecte.