El Papa Francesc va rebre dissabte una audiència privada de l’Ajuntament de Manresa

129

L’objectiu de la trobada va ser explicar al papa Francesc els detalls del projecte Manresa 2022 per impulsar la seva difusió a nivell internacional, i especialment entre la comunitat jesuïta i els seus centres educatius repartits per tot el món, per atraure visitants coincidint amb la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi al Bages.

Es tracta d’una iniciativa municipal nascuda l’any 2013 que té com a objectiu commemorar els 500 anys de l’estada a Manresa de Sant Ignasi, fundador de la Companyia de Jesús i futur sant de l’Església Catòlica. Ignasi va estar-se prop d’un any a la capital del Bages, s’hi va inspirar per a escriure els Exercicis Espirituals i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar aquesta companyia. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta i molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de ‘Manresa’.

La comitiva manresana,  encapçalada per l’alcalde Valentí Junyent al Vaticà, ha estat integrada també pel primer tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; el regidor de Turisme i responsable de Manresa 2022, Joan Calmet; el coordinador del projecte i gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda; i el superior de la Cova, Lluís Magriñà. Calmet ha lliurat al Papa un llibre sobre l’evolució de Manresa amb el pas del temps.