El Paidos celebra els seus 45 anys amb una xocolatada i una plantada d’arbres fruiters

172

Aquesta setmana el Paidos ha fet 45 anys. Per celebrar-ho, l’escola ha organitzat una sèrie d’actes al pati de l’escola aquest proper divendres, coincidint amb la festa de benvinguda del nou curs escolar, organitzada des de l’escola i amb la col·laboració de l’AMPA. A  2/4 de 6 de la tarda hi haurà activitats esportives a càrrec de l’Escola de Bàsquet per a nens a partir de P3, i un taller de manualitats i creativitat a partir de material reutilitzat. També hi haurà un photocall de les emocions, que és el tema que l’escola treballarà transversalment durant tot el curs.

A partir de les 6 de la tarda se celebrarà la festa del 45è aniversari amb el Ball de la picarona, la geganta de l’escola, i el Boti-Boti, la mascota de ‘Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016’. També hi haurà la ‘Càpsula del temps’, on els alumnes deixaran els seus desitjos i emocions en una capsa que s’obrirà quan el Paidos faci 50 anys. A més, hi haurà una plantada d’arbres fruiters a l’hort ecològic. Per acabar la jornada amb bon regust de boca el Paidos ha organitzat una xocolatada que clourà l’acte dels 45 anys de l’escola i la festa de benvinguda del nou curs escolar.

El Paidos vol aprofitar els 45 anys perquè l’alumnat decideixi com vol que sigui l’escola

La directora del Paidos, Carme Planas, ha explicat que l’acte de celebració dels 45 anys del Paidos vol servir de preludi per d’aquí 5 anys, quan en facin 50. Planas assegura que “l’alumnat ha d’opinar sobre com vol que sigui l’escola i com haurai de ser el Paidos del futur”.

Segons Planas, al llarg d’aquests 45 anys el Paidos no ha perdut la seva essència i continuen renovant-se i educant ciutadans del futur. En aquest sentit, Carme Planas explicava que el claustre de professors es planteja quines són les competències que aquests alumnes necessitaran:

El tema d’aquest curs girarà entorn a les emocions perquè segons assegura la directora del Paidos, “cal educar per conèixer les emocions, gestionar-les i conèixer també les emocions dels altres amb l’objectiu de fer persones equilibrades i felices”.