El nou vicari de Sallent, Helin John, sorprès perquè Sallent té 6.000 habitants però dues festes majors

182

Ja fa uns mesos que Helin John, d’origen indi, és el nou vicari de la parròquia de Sallent. Hi és des del setembre i assegura que està “molt a gust al poble, però fa molt fred”.

Va ser nomenat pel bisbe de Vic, Romà Casanova. El vicari ja s’ha integrat plenament en la seva nova comunitat sallentina de claretians, després del nomenament oficial el 30 d’agost passat.

John, assegura que el fet de viatjar ha sigut clau per obrir la ment en molts aspectes i conèixer noves cultures. Amb un somriure explica que a Europa “es crida molt quan es parla”, i deixa clar que ells són “molt més tranquils”.

Helin John malgrat que va néixer a Eraviputhanthurai (Índia), actualment, però assegura que “els catalans tendiu a parlar en castellà els que som de fora i no ho entenc. Jo parlo el català però tothom es dirigeix a mi amb castellà i això és un defecte”.

El nou vicari va arribar a les dates de la Festa Major i deixa clar que es va quedar sorprès al veure que hi havia dues festes majors en un poble de 6.000 habitants. “Vaig pensar: com és que no es poden posar d’acord? En una plaça passa una cosa i en l’altra també i estem al mig”.

El 2004 va ser enviat a missions universals de claretians a Catalunya, es va llicenciar en Teologia a Barcelona i va aprendre català. L’any 2010 va ser vicari de la parròquia de la Mare de Déu del Lledó i avui dia de Sallent.

Entrevista Helin John