El nou museu municipal de Sant Fruitós de Bages farà un recorregut pel món de la viticultura

176
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

El museu es podrà visitar a l’edifici Cal Casajuana i crearà un discurs museístic en l’àmbit del vi i la viticultura a la comarca del Bages

La Junta de Govern Local de Sant Furitós ha aprovat el projecte museogràfic que s’iniciarà un cop acabin les obres d’adequació de la planta baixa de l’edifici.

El projecte divideix l’exposició en 4 àmbits centrals: una introducció a la mostra, la vinya, el celler i l’anís. A banda, també inclou dues propostes paral·leles que parlaran sobre la memòria viva i l’evolució de Sant Fruitós de Bages.

Segons l’Ajuntament, aquesta museïtzació planteja un projecte trencador i modern on el visitant deixa de ser un mer espectador per endinsar-se en l’ambient, fent que visqui la història en la seva pròpia pell, transportant-lo a una època concreta. Per aconseguir aquest fet vivencial s’utilitzaran les noves tecnologies amb projecció d’imatges, sons i olors. Aquest projecte museístic l’ha fet l’empresa Grup Transversal Cultura i Comunicació per un import d’uns 58.000 euros.