El nou himne de les penyes de Santpedor

174
La penya Babyboom durant la gravació del videoclip de la nova cançó de les penyes.
La penya Babyboom durant la gravació del videoclip de la nova cançó de les penyes.

Les penyes de Santpedor ja tenen un nou himne. Es tracta d’una cançó composada per Aniol Vila i que s’ha gravat durant les últimes dues setmanes. Hi han participat més de 40 penyes de la Festa Major del Poble.

Aquesta xifra és un nou rècord. Fins ara, en el vídeo de promoció de les colles de la Festa Major on més n’hi havien participat en van ser 19. Tot plegat ha sigut una producció casolana on també hi ha participat la Xaranga Kriptonita, que és la que acostuma a acompanyar les penyes durant els 4 dies i nits que dura la festa. La cançó l’han arranjat el trompetista Albert Moreno i el pianista Joel Díaz. El videoclip l’ha editat Joan Cuscullola i hi han participat 7 càmeres diferents.

La lletra parla dels diversos actes que organitzen les penyes com el concurs de paelles o els actes del pregó: un ball de bastons, el castell de penyes, una altra dels gegants i l’encesa dels Bous de Foc. També d’elements tradicionals de la festa i de Santpedor com el Ximet i el Timbaler del Bruc.

La festa major de Santpedor començarà avui de la mà dels propis Bous que celebraran l’”Empartxafoc” respectant les mesures de seguretat i s’allargarà fins el proper dilluns, que es tancarà amb el castell de focs.