El nombre d’ingressats a Manresa per coronavirus segueix baixant

107

Althaia ha confirmat avui que la xifra d’ingressats als hospitals manresans per coronavirus segueix a la baixa. Per ara, hi ha 249 pacients ingressats per COVID-19 entre l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, el Centre Hospitalari i la Clínica Sant Josep. Tot plegat, en un dia on s’ha confirmat la mort de vuit persones en les darreres hores pel virus.

La bona notícia és que la xifra d’altes segueix creixent de forma important. En el dia d’avui, 40 noves persones que han superat el virus han estat donades d’alta. La xifra d’altes ja arriba fins als 293 pacients.

Testimoni a l’epicentre del virus

D’altra banda, aquest cap de setmana, hem pogut sentir les declaracions d’un dels infermers de l’UCI de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, Valentí Closas. Closas, entre d’altres, explicava quina és la situació dins de l’hospital.

Valentí Closas, infermer de l’UCI de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

L’allau de pacients i el fet que una part dels sanitaris estiguin confinats a casa han provocat que especialistes d’altres unitats s’hagin bolcat a atendre els pacients amb la Covid-19 i s’hagi hagut de doblar torns. Valentí Closas, infermer de l’UCI, explica que el dia a dia és, psicològicament, molt dur.

Valentí Closas, infermer de l’UCI de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

Tot plegat, explicava que ara el més important era rebre el material que han demanat. Closas també explicava que han rebut moltes ajudes i donacions per part d’entitats externes, sobretot pel que fa a material sanitari.