El Navarclí Bernat Bernabeu torna de Polònia amb tres families refugiades d’Ucraïna

170

Va veure la Va marxar dijous passat amb el seu pare, la dona del seu pare i un amic. Van llogar dues furgonetes i les van omplir de menjar, roba, joguines i mantes, entre d’altres. Per aconseguir tot aquest material van fer una crida a la ciutadania a portar, en menys de 24 hores tot el que poguessin a la Pastisseria Dani, de Sant Fruitós, que és propietat de la mare de Bernabeu. El jove de Navarcles explica així com va ser la resposta de la gent:

Un cop arribats a la frontera, aquest grup de bagencs van quedar commoguts per la situació que es van trobar a les portes d’Ucraïna.

Ara bé, el sentiment predominant, segons ell, va ser el de l’emoció de veure la mobilització d’un nombre molt elevat de voluntaris. També per l’organització que, en tan poc temps, diu, s’ha generat per a abastir de menjar i abric a les persones refugiades, així com per emportar-se-les cap a altres països d’Europa.

En el seu cas, han portat a una dona amb una nena de 6 anys, que es dirigeixen a Madrid i un parell de famílies més amb infants que es quedaran a Manresa. Bernabeu assegura que vol tornar a Polònia, però de manera més organitzada per tal de poder endur-se a molta més gent d’un sol viatge.