El sallentí Carles Cases ha publicat un nou disc, batejat amb el nom de “Minimal” i que ha sortit a la llum després de dos anys de pandèmia. Es tracta d’un disc fet d’onze peces, però que el mateix músic entén com una obra conjunta. El disc es basa en la música minimalista i és el retorn de Cases als temes propis. Es podrà adquirir a partir de l‘1 de novembre al teatre Kursaal, coincidit amb l’actuació que ell mateix farà aquell dia en l’espectacle Concert Paradiso.

Amb Minimal, Cases vol aportar la seva visió del gènere amb els seus ingredients habituals, és a dir, harmonies autodidactes i amb una mirada cap al barroc. Bona part del disc el va escriure a L’Havana, Cuba, però la pandèmia va fer que tot sortís més tard. Tot plegat, després que la producció fos complicada perquè no podien gravar ni assajar.

La base orquestral de Minimal es va gravar amb un total de vint músics de corda de la Bulgarian Chamber Orchestra als estudis de ràdio Sofia, a Bulgària, durant el passat mes de maig. A l’estiu, Cases va gravar els temes solistes a Borredà amb l’ajuda d’alguns músics.