Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Museu de Moià organitza un recorregut per conèixer l’entorn natural del Moianès

Conèixer l’entorn de la comarca és possible gràcies al Recorregut Geològic Experimental que proposa Sigmadot i el Museu de Moià. 

Es tracta d’una caminada a peu que tindrà lloc el proper diumenge 20 de juny amb sortida a les 9 del matí des de davant del cementiri de Moià. 

Des d’allà, el geòleg Josep Maria Mata i Perelló descobrirà als participants la geologia i el patrimoni natural i arquitectònic de la comarca, centrant-se en les roques i els fòssils del mar que fa 38 milions d’anys existia sobre la part meridional del Moianès. El recorregut travessarà per camins i s’aturarà en balmes, salts d’aigua, rius i fonts; però també es podran descobrir elements del patrimoni preindustrial, com són molins, tines, poues o ermites del territori. 

La sortida està organitzada conjuntament per Sigmadot, que és la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori; i el mateix Museu de Moià.

Amb tot, la caminada, d’aproximadament 12 quilòmetres, presenta una dificultat mitjana. Per aquesta raó es recomana dur aigua, alguna cosa per menjar, roba i calçat còmode i protecció solar. La inscripció és gratuïta però compta amb places limitades. Es pot fer la reserva a través de la pàgina web sigmadot.cat.

Cartell: