Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Museu de Moià aconsegueix el distintiu d’espai de cultura responsable

Un reconeixement que coincideix amb la representació de dues exposicions temporals. 

Moià suma dos espais de cultura responsable: el Museu i les Coves del Toll. Aquest reconeixement l’atorga la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de donar seguretat al públic i prestigi als equipaments culturals en un període de convivència amb la pandèmia. Aquest es basa en aspectes com la salut, la inclusió, la pluralitat, el respecte o la llibertat. 

El distintiu coincideix amb la presentació de fa uns dies de l’exposició sobre pintura rupestre anomenada “Homenatge a aquells artistes”, on l’artista Enric Marimon explica els detalls i la tècnica de dibuixos amb milers d’anys d’antiguitat. Un recull d’obres inspirades en l’art primigeni dels avantpassats prehistòrics. La mostra es pot visitar gratuïtament a la sala d’exposicions temporals del museu. Estarà oberta al públic fins el 26 de setembre.

A més, amb motiu dels 90 anys de la proclamació de la 2a República, el Museu de Moià incorpora un mòdul commemoratiu que destaca la importància dels museus com a dipositaris d’un llegat històric comú. Una mostra que estarà disponible fins el 14 d’abril de 2022 i que proposa un recorregut per 25 museus de la Xarxa de Museus Locals.