El Moviment Música per la Llibertat, fundat a Sant Fruitós, és guardonat per l’Obra Cultural Balear

145
Fotografia de la iniciativa Música per la Llibertat a Sant Fruitós de Bages. Ona Bages (Marc Vila)
Fotografia de la iniciativa Música per la Llibertat a Sant Fruitós de Bages. Ona Bages (Marc Vila)

La santfruitosenca Anna Ortega, fundadora del moviment, ha valorat el reconeixement

L’Obra Cultural Balear guardona al moviment Música per la Llibertat, fundat el 2017 a Sant Fruitós de Bages, per reivindicar la llibertat dels Jordis, i posteriorment dels polítics empresonats.

El premi és un reconeixement al moviment sorgit a Palma, però de retruc es reconeix la tasca de la iniciativa arreu del territori català. El premi que es va concedir diumenge ha estat el Pau Casesnoves, en el marc de la 22a edició dels Premis de Maig. Ho ha valorat la sanfruitosenca, Anna Ortega, impulsora del moviment Música per la Llibertat. “L’any passat li van donar el mateix premi al raper Valtònyc, i, que a nosaltres ens posin al mateix nivell, això és un orgull. Estem molt contents amb el reconeixement pel grup de Palma, encara que sigui per ells, també és un reconeixement a tota la feina que s’està fent des de Música per la Llibertat arreu del territori”.

Sant Fruitós de Bages va ser el poble que va fundar el moviment, i que més dies acumula, prop de 600, sortint cada dia a les 9 del vespre davant l’Ajuntament per reclamar la llibertat dels polítics empresonats a través de la música. De seguida altres municipis com Artés o Santpedor s’hi van sumar i el moviment a crescut arreu de Catalunya i també a les Illes Balears, on segons Ortega, a l’inici, la policia posava moltes traves al desenvolupament del moviment.