“El món àrab. Nos[altres]” és el títol de l’exposició que es pot visitar fins aquest dimecres a la biblioteca de Sant Fruitós

138
Inauguració de la mostra
Inauguració de la mostra "El món àrab. Nos[altres]” a la biblioteca de Sant Fruitós. Fotografia: CC Bages

La mostra promoguda pel Consell Comarcal vol apropar la relació entre Catalunya i el món àrab

Aquest dimecres serà l’últim dia que es podrà visitar l’exposició “El món àrab. Nos[altres]” a la biblioteca municipal de Sant Fruitós. La mostra ha estat promoguda pel Consell Comarcal en motiu del Dia Internacional de la Lluita contra la Islamofòbia.

L’exposició, creada per la Fundació Atlas, vol apropar la relació entre Catalunya i el Món Àrab i treballar la convivència entre les cultures. Una vintena de persones van assistir a la inauguració que va comptar amb l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, i la regidora de serveis socials i veïnatge, Cristina Murcia. Es va fer una explicació de l’exposició i es va realitzar un diàleg entre els assistents. Hi van participar adolescents immigrats sense referents familiars, i la seva intervenció va servir per explicar de primera mà la seva experiència. 

Ho ha explicat a Ona Bages, Cristina Murcia, regidora de serveis socials de l’Ajuntament de Sant Fruitós. “Vam veure com a molt positiva la iniciativa, ja que estem en una societat en la qual, qui no ho vulgui veure doncs és que no veu la realitat que tenim, és un moment de convivència entre moltes cultures. Una d’elles és la cultura musulmana. Llavors és molt important que puguem veure i conèixer més enllà del que està passant o del que cadascú creu. Per tant, és una bona manera de poder entendre una cultura, que avui, forma part de la nostra societat”.

L’exposició explica a través de plafons els orígens del món àrab, el sistema bancari o altra informació cultural i gastronòmica. Demà, dia 19 de desembre, és l’últim dia que es podrà visitar la mostra, promoguda pel Consell Comarcal del Bages, a la biblioteca municipal de Sant Fruitós.