Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Moianès, segona comarca barcelonina amb més capacitat d’abastir-se de productes locals

El Moianès és la segona comarca de la província de Barcelona amb més capacitat d’alimentar la seva població amb productes locals del territori. 

Així es desprèn del tercer “Tastet de Dades”, elaborat per BCN Smart Rural, i titulat com a “Terres que alimenten”. Aquest treball aborda l’autosuficiència alimentària dels diversos pobles de Catalunya a partir de la disponibilitat de la superfície agrícola per abastir els seus ciutadans amb aliments de proximitat. 

El Berguedà encapçala la llista de les comarques barcelonines amb un grau d’autosuficiència del 255% i gairebé 35.000 hectàrees de terres disponibles. En segon lloc, com dèiem, trobem el Moianès, amb més de 9.000 hectàrees de conreus i un grau d’autosuficiència del 195%. Cap de les dues comarques, però, seria autosuficient en hortalisses i fruita dolça, que són els dos principals grups d’aliments frescos.

En termes generals, l’informe destaca que Catalunya podria alimentar com a mínim un 44% de la seva població de manera autosuficient. Si ens fixem en el total de la província de Barcelona trobem un total de 204.000 hectàrees de superfície agrícola, fet que podria abastir només el 10% dels seus habitants amb aliments de proximitat. De la resta de demarcacions catalanes, només Lleida seria autosuficient, amb un índex del 360%.