Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Moianès presenta el nou Servei d’Atenció Integral LGBTI+

Un nou servei per atendre casos de diversitat sexual, afectiva i de gènere a la comarca. 

L’acte de presentació es va fer el passat 21 de juny i va comptar amb la presència de Mireia Mata, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. El nou servei ha estat possible gràcies a un acord entre el Consell Comarcal del Moianès i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.  

Aquest s’emmarca dins el desenvolupament de la Llei 11/2014, que ha de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com treballar per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Tanmateix, la Llei contempla la creació d’aquests serveis d’atenció integral que serveixen per donar una atenció de qualitat i proximitat a persones que pateixen discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

El SAI del Moianès neix també amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir la LGTBIfòbia a la comarca. A tot això, aquest recurs vol donar resposta tant a situacions de discriminació i denúncia, com a qualsevol necessitat d’acompanyament, informació i tot allò que tingui a veure amb la diversitat sexual i de gènere.