Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Moianès mostra l’orgull i el respecte pels drets del col·lectiu LGTBIQ+

Ahir 28 de juny, es va celebrar el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+ i, al Moianès, els actes es van repartir per totes les poblacions. El Consell Comarcal va fer seu el manifest elaborat per la Diputació de Barcelona, tot sumant-se a la “lluita contra qualsevol tipus de discriminació per motiu de l’orientació sexual o la identitat de gènere”.

Pel que fa a la capital, Moià va penjar la bandera irisada al balcó de l’ajuntament i va anunciar que es pintarà un banc amb els colors de l’Arc de Sant Martí durant aquesta setmana. A més, el proper 16 de juliol es realitzarà el taller “Un cop de realitat”, organitzat per l’Espai Jove La Pólvora. Aquesta activitat té l’objectiu d’establir un debat amb els joves sobre la sexualitat i les identitats de gènere, així com també trencar mites i fomentar actituds de respecte. 

Pel que fa a Santa Maria d’Oló, el col·lectiu de joves KJO ha pintat amb les mans un mural amb els colors de l’Arc de Sant Martí. D’altres poblacions com Sant Quirze Safaja, Castellterçol o Collsuspina han mostrat el seu orgull penjant la bandera irisada al balcó de l’ajuntament o donant suport al col·lectiu a través de les xarxes socials. 

A tot això, durant la darrera setmana, el Moianès ha inaugurat un nou Servei d’Atenció Integral LGTBI que ha de servir per vetllar pels drets d’aquest col·lectiu i donar-hi assessorament, entre d’altres.