Carles Illa era conegut a la comarca del Moianès un referent de la fotografia i la meteorologia, als quals va dedicar gran part de la seva vida. Illa moria aquest dimarts a la matinada a l’edat de 73 anys, segons feia saber la seva família en un tuit a través del compte MeteoMoià, que recull un ampli ventall d’imatges relacionades amb el temps a la comarca del Moianès. El funeral es farà avui a les 4 de la tarda a la parròquia de Moià.

Illa, va destacar per combinar les seves dues grans passions convertint-se en un gran observador de la meteorologia i la natura. Com a resultat ha deixat un llegat de fotografies sobre fenòmens meteorològics, flora, fauna, i paisatges de tota mena. L’afició per predir el temps el van portar a crear la seva pròpia estació meteorològica a Moià l’any 2006, des d’on diàriament recollia dades que servien de referència a canals oficials. Va ser un col·laborador discret i habitual de meteoròlegs de diferents mitjans de comunicació del país. Alguns d’ells com Alfred Picó i Francesc Mauri han lamentat a xarxes socials la seva pèrdua.

 A més a més, en la seva besant més fotogràfica va retratar fenòmens socials i culturals del Moianès, especialment les festes populars. Tot plegat, el va convertir en un autèntic documentalista creant un ampli arxiu fotogràfic. La seva tasca li va valer la distinció de col·laborador notable del fons de l’Enciclopèdia Catalana, aportant fotografies de diferents monuments d’arreu de Catalunya. Les seves imatges també s’han pogut veure en diferents mitjans locals com la revista Tosca o Regió 7. 

Fotografia: MeteoMoià