El Moianès ha començat un estudi per conèixer la situació de l’abastament i sanejament d’aigua. D’aquesta manera es volen estudiar possibles inversions per garantir el subministrament d’aigua en els propers anys. Aquest estiu passat el Moianès ja va patir escassetat d’aigua, de fet pobles com Granera van haver de demanar aigua dels pobles veïns. El canvi climàtic redueix les precipitacions i l’escalfament global del planeta fa que l’evaporació de l’aigua augmenti. Sonsoles Letang consellera comarcal de l’àrea de Territori explicava que l’estudi ha detectat les mancances de la comarca en abastament d’aigua.

 

L’informe s’està elaborant amb el suport de la Diputació de Barcelona i les primeres dades apunten que una possible solució seria connectar els pobles amb les xarxes d’aigua de les comarques veïnes. Des del Consell demanaran la inclusió d’aquesta inversió a l’Agència Catalana de l’Aigua en el pla d’infraestructures 2022-2027.

A falta de conèixer les conclusions de l’estudi, també s’ha detectat que les zones on les últimes dècades s’ha patit una desforestació per incendis forestals pateixen més sequera. Aquest fet planteja la necessitat d’una gestió continuada dels boscos en una comarca on el 80% del territori és zona boscosa.