Les escoles del Moianès presenten el Moianès Canta, un projecte que recupera llegendes dels pobles de la comarca en versió cantata. 

Hi participen uns 250 alumnes de gairebé totes les escoles de la comarca i els acompanya una orquestra simfònica. Recuperar, reinventar i donar a conèixer històries de la comarca que anaven quedant en l’oblit pel pas del temps és un dels principals objectius del projecte Llegendes del Moianès. Sergi Valls és professor de música de diferents escoles del Moianès. 

Sergi Valls: “Volíem unir les escoles del Moianès per fer un concert amb música en directe sense que els nens tinguin la necessitat de sortir de la comarca

De moment s’han recuperat llegendes dels pobles de Castellcir i Castellterçol, a final de mes estrenaran l’última creació, sobre la Cabra d’Or de Moià.La Sira Llucià és una alumna de sisè de primària de l’Estany que ens donava els detalls d’aquesta llegenda. 

L’origen de tot plegat és un treball de recerca que va fer un mestre jubilat de l’escola de Castellterçol. Ell va fer un treball a fons a la recerca de les llegendes de la comarca del Moianès, que són les que ara s’agafen com a punt de partida. A aquesta important base documental també s’hi sumen entrevistes a avis i àvies perquè expliquin els seus records.

Abans de l’estrena del dia 28 aquest Sant Jordi es podrà adquirir una publicació sobre la cantata de la llegenda de la Cabra d’Or. 

El text és de l’escriptora moianesa Imma Soler i les il·lustracions són de l’artista estanyenca Marina Berdalet. És un llibre en format físic que explica la història de La Cabra d’Or i conté les partitures de les cançons. Imma Soler explica que per crear la història va sumar diferents llegendes locals. 

Imma Soler: “Per fer la llegenda de Moià he unit la de la Cabra d’Or, les Dones d’aigua i el túnel que uneix el Castell de Clerà i Castellnou de la Plana”

Per acompanyar el text i la partitura el projecte va comptar amb la pintora Marina Berdalet que també ha fet tot el treball de maquetació de la publicació. Ella mateixa ens explicava com ha estat el procés creatiu a partir dels escrits de la llegenda.

El llibre ja es pot trobar a les diferents llibreries del Moianès i durant aquest Sant Jordi es vendrà a les parades dels diferents centres educatius vinculats al projecte.