El Moianès aprofita la diada de Sant Jordi per potenciar les activitats literàries i culturals a la comarca. A Castellterçol aprofiten el Sant Jordi per donar el tret de sortida a la nova temporada d’arts escèniques del Centru, obrirà el certamen Ovelles, l’obra de teatre dels directors Yago Alonso i Marta Marfà. A Santa Maria d’Oló han apostat per la música amb el Concert Arribar i Ploure els dos actes seran diumenge a la tarda per deixar el protagonisme de dissabte a les parades de llibres i roses. 

En Aquest sentit, destaca la iniciativa de l’Associació de Botiguers i Comerciants de Moià que han apadrinat a diferents autors en cada una de les botigues, els escriptors hi seran presents al poble durant tot el matí de Sant Jordi. 

L’Estany ha optat per promocionar novetats literàries del territori amb la presentació de dos llibres. 

Un d’ells serà aquesta mateixa tarda a partir de dos quarts de set, la Casa de Cultura presenta una xerrada amb Ramon Soler, que ens presenta Estel, el tercer volum de la saga iniciada amb Peguera. L’ànima d’un poble i Peguera. L’home de gel. 

Dissabte serà el torn de Notes de Pep Sindreu, un llibre pòstum. Marina Berdalet, parella d’en Pep ha tirat endavant l’edició del llibre a partir dels textos que solia escriure en el seu dia a dia.

Filòleg i professor, Pep Sindreu va arribar a viure a l’Estany als anys 90 i durant prop de trenta anys va estar molt implicat en la vida associativa del poble, en va arribar a ser alcalde entre els anys 1999 i 2007. Sindreu tenia el costum d’escriure i recopilar fets quotidians i expressions que estan quedant en desús, tot i que no va animar-se a publicar mai els seus nombrosos escrits. 

Dissabte a les 12 del migdia el Claustre del Monestir de l’Estany acollirà la presentació de Notes.

Imatge: Ajuntament de l’Estany