Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Moianès es manté com una de les comarques catalanes amb el risc de rebrot més elevat

Tot i que disminueix la velocitat de propagació del virus. 

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 30 d’abril al 6 de maig. Per tant, queda per veure la possible afectació del final de l’estat d’alarma i el toc de queda. 

En tot cas, les xifres no són bones. De fet, són molt semblants a les de la setmana passada. En els últims 7 dies han donat positiu per covid 23 persones, una menys que la setmana anterior. Això ha fet que el risc de rebrot es relaxi una mica i passi dels 553 punts als 427 actuals. Un índex que a Catalunya lidera el Solsonès mentre que el Bages i el Moianès es troben en quart i cinquè lloc, respectivament. Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, també baixa i passa d’1,93 a 1,18.

Pel que fa a les hospitalitzacions, a hores d’ara hi ha 3 persones ingressades pel virus, dues menys que la setmana anterior. Això sí, s’ha produït una nova defunció, el que significa que el total de morts a la comarca a causa del coronavirus ja és de 44 persones.

Si mirem poble per poble preocupa principalment la capital, Moià, amb un risc de rebrot de gairebé 730 punts i 31 contagis en els últims 14 dies. D’altra banda, a hores d’ara no hi ha cap positiu als centres educatius. 

Amb tot, el ritme de vacunació creix i gairebé 400 persones s’han pogut posar la primera dosi durant aquests dies. En total, més de 3.800 moianesos han rebut la primera vacuna i més de 1.650 també la segona.