El model d’habitatge cooperatiu no té el suport necessari Sallent

119

Sallent ha posat en marxa un model d’habitatge cooperatiu amb 18 pisos que no ha tingut massa èxit. Segons l’Ajuntament, el projecte queda ara en suspens nou mesos després que es llancés la proposta. Els promotors, la cooperativa barcelonina La Dinamo, no han pogut atraure els socis suficients perquè es pugui engegar. 

Mentrestant, l’Ajuntament estudiarà altres vies alternatives per l’habitatge de l’edifici municipal que es troba al carrer del Bisbe Valls i que es volia destinar a aquest model residencial. Ho explica el regidor d’urbanisme i habitatge de Sallent, Miquel Estruch.

El passat mes de gener es va fer una última crida als possibles interessats que, finalment, no ha prosperat. És cert que es disposava d’un petit grup que volia tirar endavant el projecte, però no era suficient perquè la reconstrucció de l’edifici pogués ser viable.

El projecte es desenvoluparia a l’edifici situat al carrer del Bisbe Valls, cedit en usdefruit per l’Ajuntament a la cooperativa en 75 anys prorrogables. La previsió és adequar l’edifici amb una rehabilitació integral de l’immoble que donaria lloc a 18 habitatges, dos dels quals se cedirien a l’Ajuntament. Ara, es volen buscar altres vies perquè, si s’acaba descartant el cooperatiu, l’edifici es pugui destinar igualment a habitatges.