La primera fase de les obres d’urbanització tardarà 15 mesos a completar-se

Bigas Grup SL és l’empresa que s’encarregarà de fer la primera fase de les obres d’urbanització de la urbanització del Mirador de Montserrat, a Santpedor, que inclouen la creació d’un nou clavegueram.

Van participar-hi 6 empreses al concurs de licitació, i tot i que Bigas Grup fa una rebaixa del 18,5% del pressupost inicial, no era el preu més ajustat dels ofertats. Tot i això se l’escull perquè el seu projecte contempla altres mesures complementàries com més material de tanques de seguretat, major previsió per ampliacions futures, i un salari mínim pels treballadors més elevat, que l’Ajuntament veu amb bons ulls. Aquesta constructora de Granollers va aconseguir així 95 punts de 100 possibles i serà, per tant, l’encarregada de tirar endavant aquestes remodelacions tan esperades pels veïns del Mirador.

Aquesta primera fase d’urbanització del Mirador de Montserrat, que bàsicament inclou la creació del clavegueram, té un cost de 2 milions d’euros. I està previst que s’enllesteixi en un període de 15 mesos un cop comencin les obres.

Des de l’oposició, tant PDeCAT com Progrés Municipal es van abstenir a l’hora de votar aquesta adjudicació. Tot i mostrar-se satisfets perquè es desencalli finalment aquest projecte, el portaveu del PDeCAT, Antoni Puiggròs va criticar la gestió d’aquest tema en el passat, i Fina Rodríguez, de Progrés Municipal, va subratllar que “caldrà veure si l’empresa compleix la mesura del salari mínim”.