El Mercat de Puigmercadal fa un pas endavant per la sostenibilitat i s’acomiada dels plàstics d’un sol ús. Ho fa en el marc d’una campanya impulsada per la Diputació que s’ha posat en marxa com una prova pilot.

L’objectiu de la campanya ‘Mercats Sostenibles. “Adéu als plàstics d’un sol ús” és impulsar un model de comerç més sostenible i un consum més responsable. La iniciativa vol reduir els envasos d’un sol ús que generen els mercats municipals i donar consciència als paradistes a canviar els mals hàbits. De fet, totes les parades que s’han bolcat a la proposta tindran material gràfic de la campanya i regalaran bosses de tela reutilitzables. La persona que vagi a comprar disposarà d’un passaport amb 10 caselles. Sempre que compri sense envasos d’un sol ús, el client podrà segellar el passaport i un cop ple rebrà una bossa de regal.

Finalment, el projecte es complementa amb un eix educatiu. L’alumnat de 2n d’ESO de l’institut Lluís de Peguera dedica un projecte d’Aprenentatge i Prestació de Serveis (APS) als mercats sostenibles. La professora de 2n de la ESO de LLuís de Peguera Mercè Bacardit explica que fan un acompanyament d’aquesta campanya.

Una de les alumnes, Daria Chessa explica que és una bona iniciativa per conèixer el mercat.

L’alumnat està fent una formació específica sobre residus i un treball de camp amb els paradistes per comprovar els resultats de la proposta.