Comencem el dia amb ambient fresc i el cel serè, llevat d’alguna boirina a les valls i fondalades de l’interior. La tarda d’ahir ens va deixar xàfecs i tronades intenses que van deixar importants acumulacions de pluja, especialment a la comarca del Bages. Destaquem els més de 100 mm a Artés, 50 mm a Sant Fruitós de Bages, Santpedor i 30 mm a Manresa.

Tot i això, avui es preveu un matí tranquil amb clarianes, però cap al migdia creixeran nuvolades i descarregaran xàfecs que poden ser importants. Pel que fa a les temperatures, les màximes oscil·laran entre els 22 i els 24 ºC.

Demà dijous serà el dia més inestable de la setmana. Ja a primera hora hi haurà algun ruixat, però serà a partir del migdia i a la tarda quan aquests seran més destacables i s’estendran a tot el territori. Esperem novament xàfecs i tempestes que afectaran totes les comarques, amb possibilitat de pedregades i aiguats.

Pel que fa als pròxims dies, de cara a divendres i el cap de setmana, s’espera que la pluja vagi a menys i un lleuger repunt de les temperatures.