El Baxi Manresa presenta l’entrenador Diego Ocampo, el gallec liderarà un projecte amb molts canvis en el que serà la seva segona etapa al Nou Congost. Una presentació que s’ha fet esperar a causa dels compromisos del mateix Ocampo com a seleccionador de República Txeca. Tot i que la plantilla estarà completament renovada de cara la següent temporada el nou entrenador del bàsquet Manresa ha advertit que la filosofia de joc no canviarà i que l’equip estarà per sobre de les individualitats. 

 

Ocampo ha recordat la seva anterior etapa a Manresa, el 2018 quan va aconseguir l’ascens a ACB, ha explicat que aquesta segona oportunitat que li ha ofert el club és un repte personal per a ell.

Diego Ocampo “La proposta del Manresa és un repte personal per mi”

 

Aquest repte personal d’Ocampo serà d’envergadura, les expectatives estan altes després dels bons resultats aconseguits les últimes temporades, es competirà a Europa i a més a més la plantilla s’ha patit molts canvis i es comença gairebé de zero.

 

El primer test pel nou Manresa de Diego Ocampo serà a finals d’agost al torneig de Sant Julià de Vilatorta on s’enfrontarà precisament al València Bàsquet de Pedro Martínez, el seu predecessor a la banqueta del Nou Congost. 

Precisament un dels temes que genera més neguit a l’afició del Baxi ha estat la marxa de bona part dels jugadors que han estat peces clau de l’equip les últimes temporades. En aquest sentit, el director esportiu del Bàsquet Manresa, Xevi Pujol, ha destacat que amb la marxa de jugadors referència s’ha optat per fer una reestructuració a fons de la plantilla perquè els diferents rols de jugadors secundaris encaixessin amb els nous lideratges que hi haurà a l’equip.

Xevi Pujol: “Hem de convèncer els jugadors amb la nostra proposta esportiva”

Sobre el mercat Pujol ja ha advertit que s’ha de tenir molta paciència tenint en compte el pressupost i les possibilitats de l’equip bagenc.  La plantilla es construirà al llarg de l’estiu i en aquesta situació la pressa és un mal company de viatge. 

 

Sobre els que ja han arribat, Xevi Pujol ha destacat el fitxatge de Derrick Alston júnior, que més enllà del cognom (fill del mític Derrick Alston que va guanyar la lliga amb el Manresa l’any 1998) és un jugador que pot marcar diferències. 

 

A més a més de l’aler pivot nord-americà, també han arribat l’extremeny Àlex Reyes, aler d’envergadura, amb bon tir exterior i capacitat defensiva. Arriba a la capital del Bages després d’estar 4 temporades a Bilbao i amb 30 anys aportarà maduresa en una plantilla que de moment conserva a jugadors joves. Per reforçar el joc interior ha arribat el pivot francès Bodian Massa, de 2,08 metres i 26 anys, ve provinent de l’equip revelació de la lliga gal·la, el Bourg. Massa, ha estat un jugador determinat en el final de temporada del seu equip, que va aconseguir arribar a la final de la Euroucap, la segona competició Europea, i a la semifinal de la lliga francesa on van caure davant del potent Monaco, equip que va arribar als 4ts de final de la passada Eurolliga.