El manresà Eduard Pladellorens serà el coordinador general del pubillatge català

119
Arnau Akhtar presentant la candidatura davant l'Assamblea. - FOTO: Foment de les Tradicions Catalanes
Arnau Akhtar presentant la candidatura davant l'Assamblea. - FOTO: Foment de les Tradicions Catalanes

El manresà Eduard Pladellorens agafa les regnes del pubillatge de Catalunya al costat d’Arnau Akhtar. El bagenc serà el coordinador general de Foment de les Tradicions Catalanes i Akhtar en serà el president. És l’entitat que promou i manté la tradició del pubillatge a Catalunya.

Les eleccions havien de ser l’any passat, però la pandèmia les va posposar fins aquest 2022. Ara, els dos joves han fet un pas endavant amb l’objectiu de mantenir viva la tradició i donar-li un tomb per fer-la més atractiva. Pladellorens explica que ara volen reunir-se amb els diferents pobles perquè descobrir la necessitat de cadascun i ajudar-los.

De moment han tingut idees com que l’hereu i la pubilla facin d’ambaixadors del seu poble pels nouvinguts o col·laborin en causes socials. Pladellorens avisa, però, que cada poble és un món i per això volen adaptar-se a les diferents situacions. Sigui com sigui, poder fer més atractiva la tradició és un dels motius pels que s’ha presentat amb Akhtar per estar al capdavant d’aquest mandat que durarà 3 anys.

La junta, a més, la formen 30 persones i la majoria ja han sigut hereus o pubilles. És la primera vegada que passa a la història.