El Manresa CBF i AMPANS s’alien per fomentar els valors de la inclusió

133

El Manresa Club de Bàsquet Femení i AMPANS han iniciat el projecte “Juguem juntes i juntes fem futur”. És la unió dels lemes de les dues entitats, les quals comparteixen la sensibilització i els valors per assolir una societat millor.

El projecte s’ha formalitzat aquest dimarts amb la signatura d’un conveni entre la presidenta de l’entitat esportiva, Nina Pont Arnaiz, i el president de la Fundació AMPANS, Sebastià Catllà i Oliva. S’ha acordat que el projecte s’apliqui aquesta mateixa temporada.

El conveni recull diverses actuacions destinades a fomentar els valors que comparteixen les dues parts.  Algunes actuacions són, per exemple, una jornada d’activitats a AMPANS amb jugadores del club, les quals compartiran moments amb les persones usuàries de l’entitat social. El projecte també recull que l’entitat oferirà a les esportistes del club manresà la possibilitat de fer pràctiques formatives a l’organització sense ànim de lucre, per contribuir al seu creixement personal i professional.

La participació conjunta en campanyes de sensibilització com el 8M, Dia de la Dona, és una de les primeres accions de col·laboració entre les dues entitats. Aquesta primera acció es tradueix en la participació de les jugadores en la campanya d’AMPANS per fer visibles les dones amb diversitat intel·lectual i que han divulgat a través de xarxes amb el hashtag #DonaLaCaraXLaIgualtat.

El Club contribuirà a divulgar entre socis i seguidors els projectes d’emprenedoria social de l’entitat com el restaurant Canonge, el Garden, els supermercats que gestiona, els formatges Muntanyola i els vins Urpina. Ho farà a través d’una campanya de fidelització destinada entorn del club i el compromís de valorar possibles incorporacions en l’àmbit de la inserció laboral o bé, en tasques formatives o de voluntariat que puguin ocupar persones que reben el suport d’AMPANS.