El Liceu estrena temporada a Montserrat amb l’espectacle “Del dolor a l’esperança”

228
L'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu durant el concert a Montserrat - Foto: ACN
L'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu durant el concert a Montserrat - Foto: ACN

El concert l’ha dirigit Josep Pons, que de nen va ser membre de l’escolania. L’espectacle ha comptat amb una gran quantitat d’artistes, com són les veus de la soprano Nadine Sierra, la mezzosoprano Elina Garanca, el tenor Xabier Anduaga, el baix Tareq Nazmi, l’Escolania de Montserrat, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. 

“Del dolor a l’esperança” és un viatge de les llàgrimes a l’optimisme amb el missatge que, en el context actual, s’ha de mirar endavant amb il·lusió. Valentí Oviedo, director general del Liceu, ha explicat que aquest és un concert “per animar”. 

 

 

El concert s’ha fet amb un aforament limitat de 200 persones però s’ha enregistrat per la Televisió de Catalunya, que l’emetrà el proper dia 27 de setembre. Ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

L’elecció de Montserrat per arrencar la temporada del Liceu surt arran de la pandèmia i amb la intenció de buscar aquesta simbiosi entre natura i espiritualitat que té el Monestir, i l’art i la música que aporta el Liceu. El director del Liceu ha dit que donar el tret de sortida a Montserrat és una oportunitat per lligar “cultura i espiritualitat”. 

 

 

A banda de l’estrena de l’adaptació de ‘Virgencita’ d’Arvo Pärt i de grans obres com el ‘Rèquiem’ de Mozart i la ‘Novena Simfonia’ de Beethoven, el repertori del concert també ha destacat l’homenatge a un dels artistes més rellevants del segle XX i que amb més determinació va abordar l’espiritualitat: Bill Viola. Dues de les seves peces, ‘Melina’ i ‘Darrow’, han ocupat l’atri de la basílica.