El Kursaal tanca el 2021 fregant els percentatges d’assistència d’abans de la pandèmia

142
Basomba, Crespo i Morros amb les xifres del Kursaal durant el 2021. - Foto: Joel Peña
Basomba, Crespo i Morros amb les xifres del Kursaal durant el 2021. - Foto: Joel Peña

El Kursaal tanca el 2021 superant els 45.000 espectadors, la meitat que al 2019. Tot i això, els percentatges d’ocupació van fregar el 75%, una xifra semblant a la que hi havia abans de la pandèmia. Durant el 2021 es van fer 121 espectacles i 149 funcions. 

Mirant les xifres, la conclusió que treuen des del Kursaal és que l’any va significar l’estabilització cap a la nova realitat de convivència amb la pandèmia. La regidora de cultura de Manresa, Anna Crespo, ja mira cap al futur que qualificava d’afalagador per l’aixecament divendres de les restriccions.

I és que després d’un 2020 dur, tant des del Kursaal com des de les entitats que hi col·laboren veuen les xifres de l’any passat com a bones. Durant el 2021, a més, hi ha hagut novetats. Algunes marcades pel COVID i d’altres que no. La que ha arribat per quedar-se és l’avançament d’una hora entre setmana i de mitja els caps de setmana dels espectacles. L’altra va ser una iniciativa perquè els avis de les residències puguessin anar al Kursaal com a primera activitat després del confinament.

Com serà el 2022 al Kursaal?

De cara al 2022, des de l’espai d’arts escèniques manresà esperen continuar millorant les xifres i poder fer una programació amb cara i ulls. A curt termini, de fet, ja hi ha noms apuntats al calendari com els Sopa de Cabra o la Rosario. A més d’una col·laboració amb Pasión Vega el 27 de febrer amb l’aforament ja al 100%.

El gerent de Manresana d’Equipaments Escèncics, Jordi Basomba, creu que aquest aixecament de les restriccions en l’aforament ja és el definitiu.

I el coordinador d’El Galliner, l’entitat que s’encarrega de la programació del Kursaal, Joan Morros, preveia una programació variada i per tots els públics.

De cara a aquest 2022, des del Kursaal també ampliaran els descomptes pels joves fins als 30 anys i es recuperaran les activitats del servei educatiu. A més, serà l’any que el teatre bufarà 15 espelmes des de la seva recuperació.