El jutge no troba delicte en les baixes dels policies locals de Santpedor i arxiva la causa

239
Policia Local
Policia Local

El jutge ha decretat sobreseïment provisional del cas i l’ha arxivat, encara es pot fer recurs de reforma o apelació

El jutge de primera instància número 6 de Manresa dóna la raó als 7 policies locals de Santpedor que estan de baixa des del mes de desembre. No ha trobat indicis de delicte després de la denúncia que va fer l’Ajuntament per presumpte vaga encoberta dels agents.

Així s’ha sabut a través d’un comunicat judicial en què es resol el sobreseïment provisional del cas perquè “no apareix degudament justificada la perpetració del delicte pel qual es va formar la causa penal”. Ara hi ha tres dies hàbils per fer recurs de reforma contra la sentència, o cinc dies per fer apelació.

El cas s’arrossega des de desembre quan 7 agents de la policia local van agafar la baixa amb pocs dies de diferència. L’Ajuntament, en base a un informe de la prefectura de policia, va denunciar-los penalment per presumpte vaga encoberta. Una denúncia que de moment queda arxivada per falta d’indicis concloents.

L’oposició reacciona

Poc després de conèixer-se la resolució del jutge el grup municipal de Junts x Santpedor ha reaccionat amb un comunicat a les xarxes. Asseguren que l’equip de govern ha gestionat el tema amb “poca sensibilitat” amb un tema “que es podria haver resolt d’una forma més conciliadora, diferent, menys agressiva i, sobretot, sense posar en dubte la professionalitat d’un equip de persones que treballa pel municipi”. Així mateix els emplacen a fer un comunicat públic disculpant-se “tal i com van prometre al ple municipal de febrer” si el jutge no els donava la raó.