El jutge arxiva les denúncies a CiU Sant Fruitós

180
Centre cultural el Nexe de Sant Fruitós

El jutge ha arxivat les denúncies presentades per l’alcalde de Sant Fruitós de Bages contra els representants de Convergència i Unió de l’Ajuntament i el mitjà digital de Manresainfo.cat.
El jutjat d’instrucció número 5 creu que es tracta d’una pica-baralla entre partits polítics i que s’ha de resoldre entre els mateixos partits.

L’alcalde va denunciar la setmana passada als quatre representants de Convergència i Unió de Sant Fruitós per calúmnies i injúries. El partit convergent va publicar un manifest en el qual deia que Joan Carles Batanés havia firmat el certificat final d’obra del Nexe l’any 2009. El partit de convergència va rectificar el manifest l’endemà de ser denunciat i va dir que l’alcalde, en la seva condició d’aparellador, va formar part de l’equip tècnic de l’obra del centre cívic.

Les acusacions el vinculaven a la firma de l’acta que aprovava el pressupost de 35.000 € per acabar l’obra del Nexe que ara es relacionen amb el 3% de comissió que hauria rebut la Fundació de Convergència Democràtica, l’any 2009.

Des de fa 2 setmanes, la fiscalia investiga si la Fundació de Convergència Democràtica hauria rebut aquest 3%. També ho investiga una comissió interna técnica-jurídica de l’ajuntament de Sant Fruitós, i a més, vol assegurar-se que aquests 35.000 € no es van pagar amb diners municipals.

Les dues investigacions continuen obertes. La investigació de l’Ajuntament ha demanat ampliar el plaç d’entrega de l’informe fins al 16 de novembre.

Centre cultural el Nexe de Sant Fruitós