El jurat declara culpable l’acusada de matar el seu exmarit a Manresa

101
Jjudici amb jurat popular a una dona acusada d'apunyalar mortalment la seva parella el 2018 a Manresa, el 19 d'octubre del 2020.
Jjudici amb jurat popular a una dona acusada d'apunyalar mortalment la seva parella el 2018 a Manresa, el 19 d'octubre del 2020.

El jurat va manifestar dissabte passat per unanimitat que Alicia R.R. és culpable de matar el seu exmarit de manera “intencionada”. La sala ha valorat que l’home es trobava sol a casa, desarmat i sense cap possibilitat de defensa eficaç. Tanmateix, el tribunal va constatar que hi havia una relació sentimental provada entre la víctima i l’acusada, i que aquesta era físicament més forta.

Després de la lectura del veredicte, la fiscalia ha decidit mantenir la petició de pena de 21 anys de presó ja que considera que la dependència de les drogues no és un atenuant. La fiscalia creu que, en el moment que es van produir els fets, l’acusada no tenia cap alteració de les facultats provocada pels estupefaents.

En canvi, la defensa ha afirmat que el consum de drogues per part de l’acusada sí que van afectar les seves capacitats mentals i també ha demanat un atenuant per dilacions indegudes.

Finalment, l’advocat de l’acusada ha demanat rebaixar un grau i deixar sense efecte l’agreujant de parentesc. Amb tot, la defensa ha plantejat una pena de presó de dotze anys.