El gruix més important de les obres al Mirador de Montserrat s’acabarà aquesta setmana

161
Les obres al Mirador de Montserrat. - FOTO: Ajuntament de Santpedor.
Les obres al Mirador de Montserrat. - FOTO: Ajuntament de Santpedor.

Les obres del clavegueram a l’urbanització del Mirador de Montserrat acabaran aquesta setmana. Es tracta d’una de les quatre obres municipals que estaven en marxa quan es va anunciar el confinament. La Generalitat la va classificar d’obra estratègica i l’Ajuntament l’ha hagut de tirar endavant per evitar conseqüències econòmiques.

Si una obra és estratègica i alguna administració l’atura, l’empresa contractada podria demanar una indemnització que en el cas d’aquesta obra rondaria els 400.000 euros, segons l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, qui també ha explicat que les obres ajudaran en cas d’emergència.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

Els treballs van començar a l’abril del 2019 i costaran més de 2,7 milions d’euros que pagaran entre els veïns de la zona i l’Ajuntament de Santpedor.

A partir d’ara, només quedarà cobrir amb una capa d’asfalt les zones de l’urbanització que quedaven obertes. Per fer-ho, el tècnic de seguretat de l’obra garanteix que els treballadors compleixin amb les mesures adoptades arran de la propagació del coronavirus. L’últim tram de l’obra serà acabar els punts perifèrics del Mirador.

Aquesta és una de les dues obres públiques que no s’han anul·lat arran del coronavirus, una fet que no ha agradat a la CUP, que ha criticat l’equip de govern per tirar-les endavant. Diuen que les raons que dona l’Ajuntament són paper mullat. Ho explica el líder del partit a Santpedor, Aniol Vila.

El líder de la CUP-Amunt, Aniol Vila

La CUP, a més, estén la mà a l’Ajuntament i demana que comptin amb ells per afrontar aquesta crisi sanitària. Una cosa que segons els cupaires, l’Ajuntament no ha fet.