El gremi de perruquers ha fet rectificar en menys de 24h el president del govern Pedro Sánchez

148

Les perruqueries no van encaixar gaire bé la notícia que són “necessitat bàsica”. La decisió no la van acabar d’entendre tot i l’estat d’alarma, una mesura que el govern ha explicat que volen alterar només el mínim possible la vida de la gent i també la del petit comerç. Amb tot, el sector es va posar d’acord per tombar la decisió i finalment es va saber al cap d’unes hores que les perruqueries havien de tancar. 

El Govern va explicar que per a moltes persones grans és imprescindible anar a la perruqueria perquè no poden rentar-se el cap. Una mesura que, Aina Ros, que és perruquera, explica que podrien anar perfectament a casa i no estar en contacte amb molta gent a la vegada. Ella mateixa al saber que finalment no han d’obrir, ha explicat a Ona Bages, va ser un gran pes que s’han tret de sobre. 

Una altra de les sallentines afectades era la Marisa Pont. Ella deixa clar que el seu servei no és de primera necessitat perquè des del 2012 les perruqueries paguen un IVA del 21%, per tant, es considerat com a un servei de luxe i no de primera necessitat. Ella mateixa ho ha explicat a Ona Bages. 

A través de les xarxes socials i amb la pressió del gremi de perruquers el govern espanyol rectifica una de les decisions que ahir va anunciar i finalment prohibirà obrir les perruqueries a partir de dilluns. El servei, però, podrà ser a domicili per garantir l’atenció i la higiene a les persones més vulnerables.